ENERGIOPTIMERING

– der er mange fordele ved at energioptimere din bolig

En stor fordel er, at der er penge at spare. Hver eneste dag året rundt bruger dine tekniske installationer tusindvis af kroner, men nogle af dem kan du spare ved at energioptimere.

Ved at optimere de tekniske anlæg og sikre en bedre energiudnyttelse, kan du få et lavere energiforbrug og dermed også en bedre energiøkonomi.

En anden fordel ved energioptimering er, at optimeringen kan være med til at skabe et bedre indeklima i din bolig.

Sidst men ikke mindst er det værd at nævne, at energiforbedringer giver boligen en bedre energimærkning, der i sidste ende kan få prisen på din bolig til at stige.

Der er derfor mange fordele ved at energioptimere, så hvorfor ikke gå i gang med det samme?

Hvordan griber man energioptimering an?

Vi kommer her med 2 fokusområder:

Ny bolig

Står du og skal til at etablere ny bolig, vil det ofte kunne svare sig at tænke i energioptimerende løsninger i forbindelse med planlægningen af de tekniske anlæg og installationer. Der vil ofte være tale om en lille merpris, men den skal ses som en investering, for det energieffektive anlægs besparelser kan hurtigt aflæses i en bedre energiøkonomi.

Eksisterende anlæg

Ved eksisterende anlæg vil man ofte finde steder, hvor man kan energioptimere fx ved gamle vandpumper, uisolerede varmerør og ældre enkeltskylstoiletter. Energioptimering af eksisterende anlæg behøver ikke være en dyr omgang. Det kræver som regel noget så simpelt som en regelmæssig service og vedligeholdelse af anlæggene. Det handler bare om at vide, hvor man skal sætte ind.

Hos Frede Andersen VVS står vi klar til at foretage en gennemgang af dit anlæg, så kan du kan få et overblik over mulige besparelses- og forbedringsområder.

Læs om tilskud her